Wat is dit voor site? Wij zoeken de goedkoopste boeken op internet. Gereformeerde leringen onder de loep van Gods woordvonden we het goedkoopst op Bol.com voor €0. We hebben gezocht in nieuwe en tweedehands boeken. Rechtsonderaan de pagina kan je het boek direct bestellen via Bol .com.

Gereformeerde leringen onder de loep van Gods woord

Nederlands | Druk: 1 | Paperback | 9789491026614

Walter Tessensohn - 9789491026614

 

Nederlands | Druk: 1 | Paperback | 9789491026614

''Gereformeerde leringen onder de loep van Gods Woord'' is een reactie op het boek ''Ongemakkelijke teksten van Paulus'' van Rob van Houwelingen & Reinier Sonneveld (redactie) en co-auteurs, allen theologen.
In ''Ongemakkelijke teksten van Paulus'' worden 75 teksten behandeld. Er zitten teksten bij die moeilijk genoemd kunnen worden en enige uitleg noodzakelijk maken, maar daar zijn toch theologen voor om die teksten uit te leggen en het volk des Heren te onderwijzen en te bemoedigen?

Menigmaal maakt de exegese de teksten ongemakkelijk, terwijl de teksten dat geenszins zijn. Het is te begrijpen, dat, indien de auteur de tekst niet als ''fijn'' ervaart, zijn uitleg van de tekst zijn beleving zal reflecteren. Dit kan betekenen dat de auteur het niet eens is met Gods Woord, dat homoseksualiteit een gruwel noemt, of niet aanneemt dat God genadig en goed is, maar vindt dat Hij kwaadaardig is of het niet eens is met het feit dat het Oude Sinaï Verbond (het eerste verbond; Hebr. 9:1,15 en 18) niet meer bestaat (Jer. 31:32; Ef. 2:14-16; Gal. 3:13; Hebr. 8:6-13).
Het is jammer - en dat is eufemistisch uitgedrukt - dat de auteurs, die leraren van het volk zijn, Gods Woord niet respecteren.

Gezien het bovenstaande, kan men zich afvragen waarom deze theologen de behoefte hebben om zoveel Bijbelverzen aan het volk te presenteren als ongemakkelijke teksten. Dit kan toch niet zijn omdat ze menen het volk des Heren hiermee te bemoedigen? Maar wat is dan de reden?

In ''Gereformeerde leringen onder de loep van Gods Woord'' worden alle 75 hoofdstukken becommentarieerd. Maar ook bekende gereformeerde begrippen als erfzonde, het ontbreken van de wil bij de mens, uitverkiezing en verwerping, de verbondsleer en de Dordtse Leerregels worden van commentaar voorzien. De gereformeerde leringen zijn meer dan alleen maar ongemakkelijk.

De auteur is een oudste in een Evangelie Gemeente in Noord-Holland. Hij heeft boeken geschreven over pastoraat, geloofsopbouw, geestelijke oorlogsvoering, de eindtijd, de strijd in de gedachten, de mariale dogma's, satanisme, predestinatie, erfzonde, Israël, de gemeente en de Islam.

 

 Levertijd:  

-

Gereformeerde leringen onder de loep van Gods woord Nederlands | Druk: 1 | Paperback | 9789491026614
TaalNederlands
BindwijzePaperback
Druk1
Verschijningsdatumjuli 2013
AfmetingenAfmeting: 21 x 14 x 2,6 cm
IllustratiesNee
Auteur(s)Walter Tessensohn
UitgeverWes Stonehens
Gewicht595 g
StudieboekNee
Verpakking breedte140 mm
Verpakking hoogte26 mm
Verpakking lengte210 mmLaat hier je e-mail adres achter en de prijs die je voor het boek wil betalen. Wij laten je dan automatisch weten wanneer het boek voor jouw prijs beschikbaar is.  Bekijk alle opties  Afrekenen  Voeg toe aan lijst