Wat is dit voor site? Wij zoeken de goedkoopste boeken op internet. Keerpuntvonden we het goedkoopst op Bol.com voor €19.99. We hebben gezocht in nieuwe en tweedehands boeken. Rechtsonderaan de pagina kan je het boek direct bestellen via Bol .com.

Keerpunt

Nederlands | 1e druk | E-book | 9789401404679

Koenraad de Wolf, Herman Ricour - 9789401404679

 

Nederlands | 1e druk | E-book | 9789401404679

Aangrijpende verhalen over hoe Sant'Egidio het leven van twaalf 'gewone' mensen veranderde.
De lekenbeweging Gemeenschap van Sant'Egidio, die in 1968 werd opgericht in Rome, behoort tot de meest dynamische organisaties in de katholieke kerk. Ze telt 70.000 medewerkers in meer dan zeventig landen. De kracht van Sant'Egidio kun je in één woord samenvatten: authenticiteit. Geïnspireerd door het evangelie zetten de medewerkers zich in voor de vele groepen die wegkwijnen in de onderbuik van de samenleving: daklozen, Roma, migranten, mensen die zijn besmet met hiv, bejaarden, kansarme kinderen of gehandicapten. Zij zijn die armen levensecht nabij met concrete daden en bovenal met een groot en warm hart. Daarnaast vervult de beweging wereldwijd een pioniersrol in de interreligieuze dialoog, de vredesbemiddeling en de strijd tegen de doodstraf. De gemeenschap ziet zichzelf niet als dé weg, maar als een van de vele wegen die naar een inspirerend leven leiden. Ze toont aan dat ondanks de crisis in de kerk de boodschap van het evangelie nog altijd brandend actueel is en mensen kan inspireren tot een levenslang engagement. Auteur Koenraad De Wolf maakte een wereldreis op zoek naar de ziel van Sant'Egidio. In twaalf hoofdstukken laat hij een gewone man of vrouw vertellen hoe zijn of haar leven 'een keerpunt' kende na kennismaking met de beweging: van de guerrillaleider in Mozambique die een vredesakkoord tekende tot de aidswees uit Malawi die besmette jongeren begeleidt. Aanvullend geven verantwoordelijken van de beweging telkens hun visie op de toekomst. Fotograaf Herman Ricour verzorgde de indringende fotografie in het boek.

 

 Levertijd:   Direct beschikbaar

19.99
(Exclusief €1,99 verzendkosten)

Keerpunt Nederlands | 1e druk | E-book | 9789401404679
TaalNederlands
BindwijzeE-book
Verschijningsdatumnovember 2012
Druk1e druk
Afmetingen21 x 17 x 2 cm
Ebook formaatEPUB met digitaal watermerk
Bestandsgrootte ebook3,5 MB
Kaarten inbegrepenNee
IllustratiesMet illustraties
Kaarten inbegrepenNee
AuteurKoenraad de Wolf | Herman Ricour
IllustratorHerman Ricour
UitgeverLannoo
SubtitelKeerpuntLaat hier je e-mail adres achter en de prijs die je voor het boek wil betalen. Wij laten je dan automatisch weten wanneer het boek voor jouw prijs beschikbaar is.  Bekijk alle opties Afrekenen  Voeg toe aan lijst 

Gerelateerde producten