Wat is dit voor site? Wij zoeken de goedkoopste boeken op internet. Brussel!vonden we het goedkoopst op Bol.com voor €21.94. We hebben gezocht in nieuwe en tweedehands boeken. Rechtsonderaan de pagina kan je het boek direct bestellen via Bol .com.

Brussel!

Nederlands | Druk: 1 | Paperback | 9789089241993

Luckas Vander Taelen, Luckas Vander Taelen - 9789089241993

 

Nederlands | Druk: 1 | Paperback | 9789089241993

Brussel is een tijdbom. In deze geactualiseerde versie van Berichten uit Brussel gaat Luckas Vander Taelen verder met zijn analyse van zijn stad. Hij wijst vooral op de problemen als gevolg van de demografische explosie, die nog zal toenemen. Nu al zijn delen van de stad onleefbaar: bedrijven trekken er weg, vrouwen kunnen ¿s avonds niet meer over straat, homo¿s krijgen steeds meer met agressie te maken¿ Sommige wijken zijn heuse no go areas geworden. En de oude politieke krokodillen kijken verlamd toe.
Er moet dringend iets gebeuren, want de huidige structuur van Brussel, met zijn 19 gemeenten en zijn loodzware bureaucratie, is niet aangepast aan de uitdagingen van deze eeuw. Een inspirerende toekomstvisie voor het multiculturele Brussel ontbreekt.
De auteur pleit voor een grootstedelijk gewest met één krachtig bestuurscollege. Vlaanderen verwijt hij dan weer onvoldoende in te zien hoezeer de problemen van de hoofdstad onvermijdelijk ook grote gevolgen hebben voor de zeer brede rand van Brussel. ¿Vanuit een goed begrepen eigenbelang zou het moeten duidelijk zijn dat de welvaart van Vlaanderen niets te winnen heeft met miserie en chaos in Brussel. Een bloeiende metropool biedt Vlaanderen meer kansen dan een bloedende grootstad. Wie nu zijn ogen sluit bezondigt zich aan schuldig verzuim. De feiten zijn gekend. We zullen later niet kunnen zeggen dat we het niet geweten hebben.¿
http://www.houtekiet.com/boeken/p/detail/brussel-de-tijdbom-tikt-verder

 

 Levertijd:   1 - 8 dagen

Tweedehands: €21.94
(Inclusief €1,99 servicekosten)

Brussel! Nederlands | Druk: 1 | Paperback | 9789089241993
TaalNederlands
BindwijzePaperback
Druk1
Verschijningsdatumoktober 2011
Afmetingen22,1 x 14,1 x 2 cm
IllustratiesMet illustraties
AuteurLuckas Vander Taelen | Luckas Vander Taelen
Co-auteurLuckas Vander Taelen
RedacteurJari Demeulemeester
Co-redacteurPhilippe van Parijs
UitgeverLinkeroever
Gewicht297 g
Verpakking breedte141 mm
Verpakking hoogte20 mm
Verpakking lengte221 mmLaat hier je e-mail adres achter en de prijs die je voor het boek wil betalen. Wij laten je dan automatisch weten wanneer het boek voor jouw prijs beschikbaar is.  Bekijk alle opties  Afrekenen  Voeg toe aan lijst 

Ander aanbod

StaatVerkoperLevertijdPrijs
Als nieuwParticulier1 - 8 dagen  Bestel voor €26.94  Voeg toe aan lijst 
RedelijkParticulier1 - 8 dagen  Bestel voor €21.94  Voeg toe aan lijst 

Gerelateerde producten