Wat is dit voor site? Wij zoeken de goedkoopste boeken op internet. Hoe geef je professionele studiecoaching?vonden we het goedkoopst op Bol.com voor €17.95. We hebben gezocht in nieuwe en tweedehands boeken. Rechtsonderaan de pagina kan je het boek direct bestellen via Bol .com.

Hoe geef je professionele studiecoaching?

Nederlands | Druk: 2 | Paperback | 9789082245905 | Geen personage | 91 pagina's

Arnold Brouwer, Marieke van Eechoud - 9789082245905

 

Nederlands | Druk: 2 | Paperback | 9789082245905 | Geen personage | 91 pagina's

Hoe geef je professionele studiecoaching? 2e druk is een boek van Arnold Brouwer uitgegeven bij Studiecentrum Baarn. ISBN 9789082245905

[Tweede druk, 2018] In dit boek leer je hoe je middelbare scholieren als studiecoach, mentor of huiswerkbegeleider goed kunt leren leren. Doordat je scholieren al snel kunt leren hoe zij hun huiswerk goed kunnen aanpakken, voelen zij grip en raken zij gemotiveerd om zelf aan de slag te gaan.
 Met citaten uit de dagelijkse praktijk wordt de uitleg verlevendigd. De essentie van dit boek wordt samengevat in vele tips. Tenslotte kun je de opdrachten achter in het boek gebruiken om zelf actief met de stof bezig te gaan. Over de auteurs: 
Arnold Brouwer is docent in het voortgezet onderwijs, docentencoach en eigenaar van Studiecentrum Baarn. Voor leraren schreef hij het boek: ‘Hoe geef je met voldoening les aan pubers?’ en voor ouders het boek: ‘De Huiswerkcoach’. Marieke van Eechoud is sociaal psycholoog. De auteurs zijn eigenaar van Online Huiswerkcoach (persoonlijke 1-op-1 huiswerkbegeleiding en bijles, thuis via de laptop). Dit boek hebben zij geschreven voor de opleiding van studiecoaches bij Online Huiswerkcoach. Zij ontwikkelden ook het 'Beter Leren boekje'. Een boekintroductie voor studiecoaches is te zien via het YouTube kanaal van Online Huiswerkcoach.

Recensies:

“Bundeling van inzichten die ertoe bijdragen dat jongeren (weer) gemotiveerd aan de slag kunnen gaan met hun dagelijkse huiswerkopdrachten. Niets menselijks is jongeren vreemd. Wanneer zij in het kader van school opdrachten moeten uitvoeren, een 'deadline' moeten halen, hun arsenaal aan talenten moeten inzetten om van een thema het beste te maken, dan komt dit er vaak toch niet van. Geen zin, te veel afleiding, uitstelgedrag, ja-maren, smoesjes & alibi's verzinnen, om toch vooral maar niet in de ogen te hoeven zien dat de feitelijke klus gewoon niet geklaard is. In dit boek wordt veel aandacht besteed aan het motiveren van jongeren. Dit lukt des te beter als er sprake is van het ontwikkelen van serieuze aandacht voor elkaar (volwassene, begeleider, coach, ouder versus jongere). Wanneer er geïnvesteerd wordt in een serieuze, op échte interesse gebaseerde relatie, begrip voor de jongere, aan de slag gaan met opdrachten in een actiegericht samenspel in het hier en nu, dan wordt er een bodem gelegd voor het stap-voor-stap opbouwen van routines, zelfvertrouwen, zelfbewust aanpakgedrag, planning en organisatie van het werk. De informatie gaat in op theoretische onderbouwing, geeft veel praktische tips en voorbeelden. Voor ieder die werkt met jongeren in het voortgezet onderwijs.” (NBD Biblion recensie)

“Dit boek is met de handvatten om coachingsgesprekken nog beter te laten verlopen, een welkome aanvulling voor onze docenten.” (Middelbare school in Noord-Holland)

“Het boek geeft een groot aantal praktische voorbeelden waar direkt mee gewerkt kan worden.” (Orthopedagoge bij Huiswerkinstituut)

 

 Levertijd:   Op voorraad. Nu besteld, dinsdag in huis

17.95
(Exclusief €1,99 verzendkosten)

Hoe geef je professionele studiecoaching? Nederlands | Druk: 2 | Paperback | 9789082245905 | Geen personage | 91 pagina's
TaalNederlands
BindwijzePaperback
Druk2
Verschijningsdatumjuli 2014
Aantal pagina's91 pagina's
Kaarten inbegrepenNee
Aanbevolen leeftijd12 - 99 jaar
IllustratiesMet illustraties
Auteur(s)Arnold Brouwer | Marieke van Eechoud
UitgeverStudiecentrum Baarn
PersonageGeen personage
Extra groot lettertypeNee
Gewicht225 g
StudieboekJa
Taal handleidingNederlands
Verpakking breedte16 cm
Verpakking hoogte15 mm
Verpakking lengte23 cmLaat hier je e-mail adres achter en de prijs die je voor het boek wil betalen. Wij laten je dan automatisch weten wanneer het boek voor jouw prijs beschikbaar is.  Bekijk alle opties  Afrekenen  Voeg toe aan lijst