Wat is dit voor site? Wij zoeken de goedkoopste boeken op internet. Wat je over orgaandonatie zou moeten wetenvonden we het goedkoopst op Bol.com voor €18.94. We hebben gezocht in nieuwe en tweedehands boeken. Rechtsonderaan de pagina kan je het boek direct bestellen via Bol .com.

Wat je over orgaandonatie zou moeten weten

Nederlands | Druk: 1 | Paperback | 9789079872763 | 192 pagina's

Ger Lodewick - 9789079872763

 

Nederlands | Druk: 1 | Paperback | 9789079872763 | 192 pagina's

Dit boek is het meest uitgebreide, informatieve boek over orgaandonatie. Voor wie zich wil registreren, zich al heeft geregistreerd, twijfelt of zijn registratie wil veranderen.
Niemand kan tegen het helpen van een ernstig ziek medemens zijn. Dat is de reden waarom in Nederland zo'n 3,5 miljoen mensen een 'ja' hebben laten registreren op de vraag: ''Ben je bereid om na je dood je organen af te staan voor een ziek iemand die hiermee verder kan leven?''
Maar deze vraag is niet helemaal correct. Hij zou moeten luiden:
''Ben je bereid je organen af te staan, ook als je zeker weet dat je nog leeft, maar wel hersendood bent verklaard, omdat je lichaam (lees hersens) niet meer reageert op bepaalde prikkels? Ben je bereid om je dan zonder narcose open te laten snijden, terwijl de kans groot is dat je alles voelt en je voor de operatie wellicht nog bij had kunnen komen?''
Als de laatste vraag zou worden gesteld zouden weinig mensen zich meer laten registreren en zouden er in het medische circuit bijzonder weinig organen terechtkomen.
Duizenden mensen hebben zich op basis van de voortdurende non-informatieve campagnes met de beste bedoelingen laten registreren als orgaandonor. Hún intentie is zuiver.
Toen Ger Lodewick met dit boek begon, was zijn drijfveer informatie te verstrekken die voorkomt dat nog meer mensen een besluit nemen op grond van onwaarheid en incorrecte voorlichting, waardoor ze later eventueel met een schuldgevoel door het leven gaan.
Met behoud van de compassie met een ernstig ziek mens die een ander orgaan wenst, heeft Ger Lodewick in een jarenlang zoekproces de problematiek van orgaandonatie onderzocht vanuit het perspectief van de donor en diens nabestaanden. In dit onderzoek maakt hij onder andere gebruik van informatie van medische deskundigen als specialisten, anesthesisten, cardiologen, chirurgen, etc. en van gesprekken met familieleden van donoren.
De resultaten van zijn onderzoek kunnen confronterend zijn voor wie zich niet of nauwelijks in dit thema heeft verdiept en voor nabestaanden van orgaandonoren. Lodewick beseft dit heel goed en hoopt dat deze mensen dit boek niet als een beschuldiging opvatten. Met de kennis van toen is een registratie tot stand gekomen of een besluit genomen.
Deze kennis was gebaseerd op het drijfzand van de onjuiste voorlichting door een aantal specialisten op het gebied van orgaantransplantatie en door de overheid die toestaat dat iemand dood verklaard wordt, die het niet is.
Dit boek, met een openhartig en indringend voorwoord van de bekende cardioloog Pim van Lommel (auteur van bestseller Eindeloos bewustzijn), is niet bedoeld als keuzeadvies, maar als informatiebron. Kies zelf met gebruikmaking van alle mogelijke informatie die je ter beschikking staat en laat je niet misleiden door goed geoliede marketingcampagnes.
''Niemand mag schade worden berokkend, zelfs niet als daar voor anderen iets goeds uit zou komen.''
- Edmund D. Pellegrino
hoogleraar Medicijnen en Medische Ethiek
''Het fundamentele probleem is dat je geen organen kunt transplanteren van een echte dode. Vandaar ook de pogingen om 'dood' opnieuw te definiëren met 'hersendood' om transplantatie maar mogelijk te maken.''
- David W. Evans
cardioloog

 

 Levertijd:   1 - 8 dagen

Tweedehands: €18.94 (nieuw: €29.75) Besparing: 36 %
(Inclusief €1,99 servicekosten)

Wat je over orgaandonatie zou moeten weten Nederlands | Druk: 1 | Paperback | 9789079872763 | 192 pagina's
TaalNederlands
BindwijzePaperback
Druk1
Verschijningsdatumoktober 2014
Afmetingen24,6 x 16,4 x 2,3 cm
Aantal pagina's192 pagina's
Kaarten inbegrepenNee
IllustratiesNee
AuteurGer Lodewick
RedacteurPetra Versteegh-Vendelmans
Co-redacteurPetra Versteegh-Vendelmans
UitgeverSuccesboeken.Nl
Extra groot lettertypeNee
Gewicht488 g
Verpakking breedte166 mm
Verpakking hoogte24 mm
Verpakking lengte245 mmLaat hier je e-mail adres achter en de prijs die je voor het boek wil betalen. Wij laten je dan automatisch weten wanneer het boek voor jouw prijs beschikbaar is.  Bekijk alle opties  Afrekenen  Voeg toe aan lijst 

Ander aanbod

StaatVerkoperLevertijdPrijs
NieuwParticulierUiterlijk 29 september in huis  Bestel voor €22.50  Voeg toe aan lijst 
NieuwParticulierUiterlijk 28 september in huis  Bestel voor €28.49  Voeg toe aan lijst 
NieuwParticulierUiterlijk 28 september in huis  Bestel voor €29.75  Voeg toe aan lijst 
GoedParticulier1 - 8 dagen  Bestel voor €18.94  Voeg toe aan lijst 

Gerelateerde producten