Wat is dit voor site? Wij zoeken de goedkoopste boeken op internet. Theo Beevonden we het goedkoopst op Bol.com voor €9.99. We hebben gezocht in nieuwe en tweedehands boeken. Rechtsonderaan de pagina kan je het boek direct bestellen via Bol .com.

Theo Bee

Nederlands | Druk: 1 | Paperback | 9789078840329 | 400 pagina's

Lev Bont - 9789078840329

 

Nederlands | Druk: 1 | Paperback | 9789078840329 | 400 pagina's

In deze roman volgen we de omzwervingen van Theo Bee, die begin jaren zestig na een traumatische jeugd op 16-jarige leeftijd het ouderlijk huis verlaat. Hij trekt door de States waar Vietnam woedt en het land in twee├źn heeft gespleten. Hij raakt zwaar verslaafd aan de speed en doorstaat ernstige ontwenningsverschijnselen. Geweld, verkrachting en beroving kruisen zijn pad. Hij bereist het hele land: New York, Denver, Texas, San Fransisco, de verlaten prairies, de onmetelijke wouden en de schitterende bergen. Hij kookt er zijn potje, strikt zijn konijntje en gaat op zoek naar werk als ie weer eens platzak is. Hij ondervindt aan den lijve dat het racisme nog bijna overal welig tiert. Met de duim zijn neus achterna. Niet alleen door de Verenigde Staten, maar ook door Marokko, Griekenland en met name de Balkan. En ja, overal vrouwen natuurlijk, de ene opwindende en soms bizarre relatie na de andere. Maar zijn verwonde geest maakt daar telkens een eind aan. Met 'Theo Bee' schetst de auteur een bijzonder tijdsbeeld van de seventies met zijn seks, drugs en rock-'n-roll die in sommige opzichten net zo kleinburgerlijk waren als de maatschappij waartegen hij zich keerde. Lev Bont is schrijver en neerlandicus. Hij kan worden getypeerd als een globetrotter: Afrika, Amerika, Canada, de Balkan, Griekenland, Duitsland en Spanje. Hij reisde zowel liftend, per auto, met het vliegtuig en de boot. Meestal met zijn hond, hoofdzakelijk in the middle of nowhere. Op 18-jarige leeftijd won hij een landelijke toneelprijs. Het stuk Dag in Dag uit was ook op tv te zien. De literaire afdeling van de KRO zond hoorspelen van hem uit, waaronder de Mensentuin. Theo Bee is zijn eerste, deels autobiografische roman.

 

 Levertijd:   1 - 2 weken

Tweedehands: €9.99
(Inclusief €1,99 servicekosten)

Theo Bee Nederlands | Druk: 1 | Paperback | 9789078840329 | 400 pagina's
TaalNederlands
BindwijzePaperback
Druk1
Verschijningsdatumjuni 2012
Afmetingen21,6 x 13,4 x 3,3 cm
Aantal pagina's400 pagina's
Kaarten inbegrepenNee
IllustratiesMet illustraties
AuteurLev Bont
UitgeverPma
Extra groot lettertypeNeeLaat hier je e-mail adres achter en de prijs die je voor het boek wil betalen. Wij laten je dan automatisch weten wanneer het boek voor jouw prijs beschikbaar is.  Bekijk alle opties  Afrekenen  Voeg toe aan lijst 

Ander aanbod

StaatVerkoperLevertijdPrijs
GoedParticulier1 - 2 weken  Bestel voor €9.99  Voeg toe aan lijst 
Als nieuwParticulier1 - 2 weken  Bestel voor €10.49  Voeg toe aan lijst 
Als nieuwParticulier1 - 2 weken  Bestel voor €19.94  Voeg toe aan lijst 
GoedParticulier1 - 8 dagen  Bestel voor €18.49  Voeg toe aan lijst 
Als nieuwParticulier1 - 8 dagen  Bestel voor €18.88  Voeg toe aan lijst 

Gerelateerde producten