Wat is dit voor site? Wij zoeken de goedkoopste boeken op internet. Liever lokaal. 365 dagen per jaarvonden we het goedkoopst op Bol.com voor €7.90. We hebben gezocht in nieuwe en tweedehands boeken. Rechtsonderaan de pagina kan je het boek direct bestellen via Bol .com.

Liever lokaal. 365 dagen per jaar

Nederlands | Druk: 1 | Hardcover | 9789059564893 | 432 pagina's

Annette van Ruitenburg, Rene Zanderink - 9789059564893

 

Nederlands | Druk: 1 | Hardcover | 9789059564893 | 432 pagina's

Elke dag een uniek recept met lokale producten uit het seizoen!
Met een voorwoord van Carlo Petrini, oprichter en voorzitter van Slow Food

Weten wat je eet en op zoek gaan naar het verhaal achter je eten - dat is waar 'Liever lokaal' over gaat. De meeste kookboeken geven recepten voor producten die voorradig zijn in winkel, keuken- en koelkast. Maar is het niet veel logischer uit te gaan van wat het land of de zee op dat moment te bieden heeft ?

je kunt tegenwoordig allerlei alerts op je telefoon krijgen - van hooikoorts tot filemeldingen - maar vreemd genoeg niet: 'de asperges bij boer Harmsen zijn deze maand op hun lekkerst!' 'Liever lokaal' is het eerste boek dat het hele jaar door en elke dag opnieuw antwoord geeft op de vraag: wat is er nu beschikbaar uit de natuur of uit de moestuin? Eten wat de nabije omgeving en het seizoen te bieden heeft hoeft beslist niet duur te zijn. Het vraagt alleen om een andere actie: de knop omzetten. De ingevlogen sperziebonen uit Kenia zijn vaak duurder - om over de vervuilende 'foodmiles' nog maar niet te spreken.

Lokale producten zijn niet alleen duurzamer, ze zijn ook met meer aandacht geproduceerd, zorgen voor meer biodiversiteit, hebben meer 'terroir' en meestal ook meer smaak!


Annette van Ruitenburg is een culinaire duizendpoot. Zij is initiatiefnemer en voorzitter van Slow Food Texel en schreef eerder al succesvolle kookboeken samen met fotografe Ruth de Ruwe, onder andere over vergeten groenten en over Texel en de andere Waddeneilanden. René Zanderink is bioloog en journalist. Hij adviseert over (agro)biodiversiteit en is lid van de commissie Ark van de Smaak van Slow Food Nederland. Elsje Bruijnestein is culinair schrijver,fotograaf met een voorliefde voor Slow Food -koken met lokaal eten uit het seizoen, en mede-oprichtster van het Slow Food Convivium Gooi, Eem & Vecht.

 

 Levertijd:   Uiterlijk 24 april in huis

7.90 (nieuw: €36.00) Besparing: 78 %
(Inclusief €1,99 servicekosten)

Liever lokaal. 365 dagen per jaar Nederlands | Druk: 1 | Hardcover | 9789059564893 | 432 pagina's
TaalNederlands
BindwijzeHardcover
Druk1
Verschijningsdatumnovember 2014
AfmetingenAfmeting: 26,7 x 21,7 x 4,2 cm
Aantal pagina's432 pagina's
Kaarten inbegrepenNee
IllustratiesMet illustraties
AuteurAnnette van Ruitenburg | Rene Zanderink
Co-auteurRene Zanderink
IllustratorRuth de Ruwe
RedacteurRuth de Ruwe
UitgeverFontaine Uitgevers
Extra groot lettertypeNee
Gewicht1833 g
StudieboekNee
Verpakking breedte217 mm
Verpakking hoogte42 mm
Verpakking lengte267 mmLaat hier je e-mail adres achter en de prijs die je voor het boek wil betalen. Wij laten je dan automatisch weten wanneer het boek voor jouw prijs beschikbaar is.  Bekijk alle opties  Afrekenen  Voeg toe aan lijst 

Ander aanbod

StaatVerkoperLevertijdPrijs
Nieuwbol.comUiterlijk 24 april in huis  Bestel voor €7.90  Voeg toe aan lijst 
NieuwParticulierUiterlijk 28 april in huis  Bestel voor €11.99  Voeg toe aan lijst 
NieuwParticulierUiterlijk 28 april in huis  Bestel voor €36.00  Voeg toe aan lijst 
NieuwParticulierUiterlijk 23 april in huis  Bestel voor €36.00  Voeg toe aan lijst