Wat is dit voor site? Wij zoeken de goedkoopste boeken op internet. DE EERSTE PROTESTANTEN IN DE LAGE LANDENvonden we het goedkoopst op Bol.com voor €59.95. We hebben gezocht in nieuwe en tweedehands boeken. Rechtsonderaan de pagina kan je het boek direct bestellen via Bol .com.

DE EERSTE PROTESTANTEN IN DE LAGE LANDEN

Nederlands | Druk: 1 | Paperback | 9789058262547

J. Decavele - 9789058262547

 

Nederlands | Druk: 1 | Paperback | 9789058262547

Aangrijpend relaas van de hervormingsbeweging in de Nederlanden. De overrompelende zestiende eeuw in een compilatie van verhalen.
Johan Decavele
De eerste protestanten in de Lage Landen. Geloof en heldenmoed
'Rechtgelovigen' en 'ketters' lijnrecht tegenover elkaar... Ook in de Lage Landen bracht het optreden van Luther scheiding en tweespalt. Het protestantisme zette zich krachtig door en verstoorde grondig de traditionele eenheid van het katholieke geloof. Decavele ontrafelt deze grote geschiedenis van de zestiende eeuw, maar ook de 'petite histoire'... Hoe hebben de gelovigen die tijd beleefd? Hoe speelden ze er zelf een vaak heldhaftige rol in?
Vijftien schokkende, soms wel eens 'grappige' verhalen geven een levendig overzicht van de turbulente geschiedenis van de hervormingsbeweging. Een overrompelend relaas, gebaseerd op verslagen van razzia's, verhoren, processen en vonnissen. Een nieuw licht ook op de stuwende rol van Vlaamse lutheranen, mennonieten, gereformeerden en calvinisten in een internationaal netwerk van contacten. Door dat netwerk heeft het protestantisme van de zuidelijke gewesten een sterke stempel gedrukt op de reformatorische ontwikkeling van de hele Nederlanden. Een synthesewerk.
JOHAN DECAVELE, dr. in de geschiedenis en departementshoofd Cultuur van de stad Gent, is dé kenner van de religieuze geschiedenis van de Nederlanden in de zestiende eeuw.

 

 Levertijd:   Op voorraad. Voor 17:00 uur besteld, donderdag in huis

59.95

DE EERSTE PROTESTANTEN IN DE LAGE LANDEN Nederlands | Druk: 1 | Paperback | 9789058262547
TaalNederlands
BindwijzePaperback
Druk1
Verschijningsdatumjuli 2004
Afmetingen23,8 x 16,7 x 2,7 cm
Kaarten inbegrepenJa
IllustratiesNee
Auteur(s)J. Decavele
UitgeverCreate My Books & Shop My Books
Originele TitelDe eerste protestanten in de Lage Landen
Gewicht567 g
StudieboekNee
Verpakking breedte167 mm
Verpakking hoogte27 mm
Verpakking lengte238 mmLaat hier je e-mail adres achter en de prijs die je voor het boek wil betalen. Wij laten je dan automatisch weten wanneer het boek voor jouw prijs beschikbaar is.  Bekijk alle opties  Afrekenen  Voeg toe aan lijst