Wat is dit voor site? Wij zoeken de goedkoopste boeken op internet. Onderdrukking en ontwikkelingvonden we het goedkoopst op Bol.com voor €20.99. We hebben gezocht in nieuwe en tweedehands boeken. Rechtsonderaan de pagina kan je het boek direct bestellen via Bol .com.

Onderdrukking en ontwikkeling

Nederlands | Druk: 1 | Paperback | 9789055734726 | 510 pagina's

Vroonhoven - 9789055734726

 

Nederlands | Druk: 1 | Paperback | 9789055734726 | 510 pagina's

Tot voor kort dachten wij in het welvarende Westen dat we onderdrukking en, geweld achter ons hadden gelaten. Daarvan was enkel nog sprake "ver van ons bed' en in andere landen. In het tijdperk van de koude oorlog waren dat de communistische landen, volgens president R. Reagan liet Rijk van de Duivel. Daarna werden de Balkan of landen zoals Iran, Irak, Palestina, Columbia, Cuba, Somaliƫ, Ruanda of Nigeria. Nu het proces van globalisering zich doorzet en de wereld steeds meer een wordt, blijkt die gedachte onjuist. In toenemende mate worden wij ook in onze eigen samenleving met geweld geconfronteerd, op straat, in het gezin, rond het voetbalveld. Bovendien wordt nu duidelijk dat liet Westen haar model van samenleven oplegt aan de rest van de wereld. Kapitalisme en democratie zijn als de grote winnaars te voorschijn gekomen uit de conflicten van deze eeuw: twee wereldoorlogen en een koude oorlog. Zij hebben dus het gelijk aan hun kant. Ze dienen op wereldniveau te worden gevestigd en verspreid. Het Westen staat model. Iedereen moet mee in de race om meer bezit en meer inspraak. Sommigen kunnen dat en hebben. succes. Anderen blijven achter en staan aan de kant. The winner takes it all. De verliezer wordt uitgesloten. Wat voor de winnaar ontwikkeling is, blijkt voor de verliezer onderdrukking te zijn.
Terwijl de wereld een wordt, wordt zij ook steeds meer verdeeld. Wij zien nu in eigen huis die tweedeling van winnaars en verliezers. We dienen ons daarom opnieuw te bezinnen op vraagstukken van sociale ongelijkheid, onderdrukking en geweld. Dan stelt zich ook de vraag hoeveel gelijk en hoeveel waarheid er schuilen achter de visie van de uitgeslotenen die ontwikkeling slechts kunnen zien als onderdrukking en geweld. Dit boek zoekt naar een antwoord op die vraag door vanuit de positie van verliezers te kijken: Peru en zijn boeren maar ook joden tijdens de Tweede Wereldoorlog.

 

 Levertijd:   Uiterlijk 21 juni in huis

Tweedehands: €20.99
(Inclusief €1,99 servicekosten)

Onderdrukking en ontwikkeling Nederlands | Druk: 1 | Paperback | 9789055734726 | 510 pagina's
TaalNederlands
BindwijzePaperback
Druk1
Aantal pagina's510 pagina's
IllustratiesNee
Auteur(s)Vroonhoven
UitgeverUitgeverij Damon B.V.
Gewicht805 g
StudieboekJa
Verpakking breedte159 mm
Verpakking hoogte32 mm
Verpakking lengte241 mmLaat hier je e-mail adres achter en de prijs die je voor het boek wil betalen. Wij laten je dan automatisch weten wanneer het boek voor jouw prijs beschikbaar is.  Bekijk alle opties  Afrekenen  Voeg toe aan lijst 

Ander aanbod

StaatVerkoperLevertijdPrijs
GoedParticulierUiterlijk 21 juni in huis  Bestel voor €20.99  Voeg toe aan lijst 
GoedParticulierUiterlijk 21 juni in huis  Bestel voor €23.49  Voeg toe aan lijst