Wat is dit voor site? Wij zoeken de goedkoopste boeken op internet. De intellectuele verleidingvonden we het goedkoopst op Bol.com voor €11.74. We hebben gezocht in nieuwe en tweedehands boeken. Rechtsonderaan de pagina kan je het boek direct bestellen via Bol .com.

De intellectuele verleiding

Nederlands | Druk: 6 | Onbekende bindwijze | 9789035138568 | 342 pagina's

Frits Bolkestein - 9789035138568

 

Nederlands | Druk: 6 | Onbekende bindwijze | 9789035138568 | 342 pagina's

De intellectuele verleiding is een boek over intellectuelen en de politiek. De meeste boeken over dit thema zijn geschreven door intellectuelen. Hier is een ervaren politicus aan het woord. Hij demonstreert hoe gevaarlijk ideeën van intellectuelen zonder levenservaring kunnen zijn.
Bolkestein begint in de achttiende eeuw, met een beschrijving van classicisme, Verlichting en Romantiek. Vervolgens beschrijft hij de politieke invloed van de Duitse idealistische filosofie en de rol van intellectuelen in de Oostenrijks-Hongaarse dubbelmonarchie, het opinieklimaat voorafgaand aan de Eerste Wereldoorlog en de opkomst van het communisme en het fascisme. Genadeloos ontleedt hij de zogeheten fellowtravellers en instanties als de Wereldraad van Kerken. Tot slot behandelt Bolkestein enige actuele thema's, zoals de Europese Unie, ontwikkelingshulp, het multiculturalisme en de kijk van intellectuelen op het kapitalisme.
Met zijn vlijmscherpe pen bewijst Frits Bolkestein met De intellectuele verleiding nog altijd een van de origineelste denkers van ons land te zijn. Ook dit boek zal een belangrijke bijdrage aan het maatschappelijke debat vormen.

Over De twee lampen van de staatsman:

'Bolkestein is - in termen van eruditie, taalbeheersing en vermogen tot redeneren - een gunstige uitzondering in het Nederlandse politieke landschap.'
nrc handelsblad
'De twee lampen van de staatsman onderstreept het onmiskenbare belang van historisch inzicht voor het politieke langetermijnbeleid.'
de telegraaf

Frits Bolkestein is een van de meest spraakmakende politici van de afgelopen decennia. Meer dan twintig jaar was hij Kamerlid, minister en partijleider van de vvd. De kroon op zijn carrière was zijn lidmaatschap van de Europese Commissie van 1999 tot 2004. Tot zijn recente boeken behoren Grensverkenningen. Dagboek van een Eurocommissaris en twee bundelingen van zijn politieke beschouwingen, De twee lampen van de staatsman en Overmoed en onverstand.

 

 Levertijd:   Uiterlijk 21 juni in huis

Tweedehands: €11.74
(Inclusief €1,99 servicekosten)

De intellectuele verleiding Nederlands | Druk: 6 | Onbekende bindwijze | 9789035138568 | 342 pagina's
TaalNederlands
BindwijzeOnbekende bindwijze
Druk6
Aantal pagina's342 pagina's
Kaarten inbegrepenNee
IllustratiesNee
Auteur(s)Frits Bolkestein
UitgeverBert Bakker
Extra groot lettertypeNee
Gewicht437 g
StudieboekJa
Verpakking breedte136 mm
Verpakking hoogte30 mm
Verpakking lengte213 mmLaat hier je e-mail adres achter en de prijs die je voor het boek wil betalen. Wij laten je dan automatisch weten wanneer het boek voor jouw prijs beschikbaar is.  Bekijk alle opties  Afrekenen  Voeg toe aan lijst 

Ander aanbod

StaatVerkoperLevertijdPrijs
GoedParticulierOp voorraad. Voor 23:59 uur besteld, dinsdag in huis  Bestel voor €12.98  Voeg toe aan lijst 
Als nieuwParticulierUiterlijk 21 juni in huis  Bestel voor €11.74  Voeg toe aan lijst 
GoedParticulierUiterlijk 21 juni in huis  Bestel voor €11.84  Voeg toe aan lijst 
GoedParticulierUiterlijk 17 juni in huis  Bestel voor €11.94  Voeg toe aan lijst 
Als nieuwParticulier1 - 2 weken  Bestel voor €14.49  Voeg toe aan lijst