Wat is dit voor site? Wij zoeken de goedkoopste boeken op internet. Bestuursrecht in de sociale rechtsstaat / 2 Bestuurshandelingen en waarborgenvonden we het goedkoopst op Bol.com voor €0. We hebben gezocht in nieuwe en tweedehands boeken. Rechtsonderaan de pagina kan je het boek direct bestellen via Bol .com.

Bestuursrecht in de sociale rechtsstaat / 2 Bestuurshandelingen en waarborgen

Nederlands | Paperback | 9789026833014 | 33628 pagina's

P. de Haan, Th.G. Drupsteen - 9789026833014

 

Nederlands | Paperback | 9789026833014 | 33628 pagina's

Met het verschijnen van de vierde druk van deel 2 is dit fundamentele en grensverleggende handboek geheel herzien en geactualiseerd. Zo is naast actuele jurisprudentie en wetgeving de Algemene wet bestuursrecht, inclusief de derde tranche, geheel verwerkt. Beide delen samen bieden een omvattende behandeling van het bestuursrecht in al zijn facetten. In het bijzonder betreft dit de aansluiting bij de hoofdgebieden als ruimtelijk en milieu-, economisch, sociaal en cultureel bestuursrecht.
Deel 1 - Ontwikkeling, Organisatie, Instrumentarium
Uitgaande van een functionele benadering van het bestuursrecht in de zin van legitimatie en instrument voor het overheidsoptreden en van waarborg voor de burger, gaan de auteurs allereerst uitvoerig in op de aard en ontwikkeling van dit recht en de daaruit voortvloeiende structuur en opbouw. Vervolgens komen de bestuursorganisatie en het bestuursinstrumentarium aan bod, het laatste in de vorm van wet- en regelgeving, planning, financiering en uitvoering.
Deel 2 - Bestuurshandelingen en waarborgen
In dit deel gaat het om de waarborg-kant van het bestuursrecht. Achtereenvolgens komen aan de orde: bestuurshandelingen: besluiten, privaatrechtelijke en feitelijke bestuurshandelingen, bestuurs-waarborgen, bestuursrechtspraak, bestuurshandhaving en bestuursschadevergoeding.
De auteurs hanteren een sterk systematische opbouw met tussenkopjes boven elke paragraaf en een indeling in grote en kleine letter. Dit biedt de benodigde diepgang in behandeling met behoud van het zicht op de hoofdlijnen. De drie registers en uitgebreide inhoudsopgave zorgen voor een grote mate van toegankelijkheid. Mede hierdoor is ‘Bestuursrecht in de sociale rechtsstaat’ bij uitstek geschikt voor het doctoraal en keuzevakken onderwijs. Daarnaast vormt dit boek op dit moment het meest complete algemene bestuursrechtelijke handboek voor de praktijk.

 

 Levertijd:  

-

Bestuursrecht in de sociale rechtsstaat / 2 Bestuurshandelingen en waarborgen Nederlands | Paperback | 9789026833014 | 33628 pagina's
Taalnl
BindwijzePaperback
Aantal pagina's33628
IllustratiesNee
HoofdauteurP. de Haan
Tweede AuteurTh.G. Drupsteen
Co AuteurR. Fernhout
HoofduitgeverijUitgeverij Kluwer Bv
Editie1
Gewicht1023 g
Product breedte159 mm
Product hoogte30 mm
Product lengte241 mm
Verpakking breedte159 mm
Verpakking hoogte30 mm
Verpakking lengte241 mmLaat hier je e-mail adres achter en de prijs die je voor het boek wil betalen. Wij laten je dan automatisch weten wanneer het boek voor jouw prijs beschikbaar is.  Bekijk alle opties  Afrekenen  Voeg toe aan lijst