Wat is dit voor site? Wij zoeken de goedkoopste boeken op internet. Verhaal Van Een Broedermoordvonden we het goedkoopst op Bol.com voor €7.99. We hebben gezocht in nieuwe en tweedehands boeken. Rechtsonderaan de pagina kan je het boek direct bestellen via Bol .com.

Verhaal Van Een Broedermoord

Nederlands | Druk: 1 | Paperback | 9789023992417 | 251 pagina's

E.C. Calderon - 9789023992417

 

Nederlands | Druk: 1 | Paperback | 9789023992417 | 251 pagina's

Verhaal van een broedermoord is een intrigerende en meeslepende roman over de verwoestende kracht van jaloezie, en de helende kracht van de liefde. In zijn specifieke, bijzondere taalgebruik geeft Eduardo Caballero Calderón blijk van een sterk psychologisch inzicht. De eerste broedermoord onder de mensheid, het verhaal van Kaïn en Abel, diende hem daarbij tot voorbeeld.

Gespreksvragen voor leeskringen:

1.
Hoe zou je Margarita typeren, wat is haar karakter? En dat van Martín?

2.
Hoe zou je de ontwikkeling van Margarita¿s houding ten opzichte van Martín beschrijven? Is deze begrijpelijk, en waarom?

3.
Ervaar je het als logisch dat Margarita haar boosheid aan het eind van het boek lijkt te laten varen? Doet de auteur ook een uitspraak over of hij dit een goede dan wel slechte ontwikkeling vindt?

4.
Martín heeft iets verschrikkelijks gedaan. Toch schrijft de auteur zo over hem dat je begrip voor hem zou kunnen opbrengen en hem zelfs een sympathiek persoon zou kunnen vinden. Wat vind je van dit gegeven ¿ vind je het goed, of juist slecht? Ervaar je het als prettig, of verwart het?

5.
Het lijkt wel of de personages in het boek zich allemaal wel eens van hun goede, maar vooral ook van hun slechte kant laten zien. Misschien is het meest uitgesproken voorbeeld daarvan nog wel pater Hoyos, die zichzelf in een vlaag van doodsangst wel onderwerpt aan een gewetensonderzoek, maar afgezien daarvan een nogal pragmatische man Gods is. Wat heeft de auteur over mensen willen vertellen, denk je? Hoe zou je het mensbeeld kunnen omschrijven dat hij oproept? Ben je het met dit beeld eens?

6.
Het boek speelt tijdens een periode in Colombia dat er een burgeroorlog gaande was tussen communistische en liberale groeperingen. Doordat don Polo aan de ene kant van het politieke spectrum zit en de guerillastrijders waarmee Martín optrekt aan de andere kant, belicht de auteur beide zijden. Kiest hij ook partij voor één kant? Wat zegt dit over Calderón zelf?

7.
Calderóns schrijfstijl zou je kunnen benoemen als vrij hard, ruw en realistisch. Waarom zou hij voor deze stijl gekozen hebben? Vind je dat de stijl iets toevoegt aan het verhaal?

8.
Het boek opent met een Bijbelcitaat uit het verhaal van Kaïn en Abel. De oorspronkelijke Spaanse titel van het boek is ook Kaïn. In het geval van Kaïn en Abel speelt God een duidelijke rol in hun geschiedenis. Denk je dat de auteur ook iets heeft willen zeggen over God in Verhaal van een broedermoord? Is God aanwezig in dit verhaal, en zoja, wat is zijn rol?

9.
Op pagina 74 hervertelt Margarita het verhaal van Kaïn en Abel aan Martín. Martín besluit dat hij zich Kaïn Rodríguez wil laten noemen. Wat vind je ervan dat de auteur ervoor heeft gekozen om naast het citaat voorin het boek, in het verhaal zelf zulke expliciete verwijzingen naar het verhaal uit de Bijbel te voegen? Voegt het iets toe?

10.
Komt er een overwegend positief of negatief wereldbeeld uit het boek naar voren? Wat is er positief aan, en wat negatief?

 

 Levertijd:   1 - 8 dagen

Tweedehands: €7.99 (nieuw: €11.95) Besparing: 33 %
(Inclusief €1,99 servicekosten)

Verhaal Van Een Broedermoord Nederlands | Druk: 1 | Paperback | 9789023992417 | 251 pagina's
TaalNederlands
BindwijzePaperback
Druk1
Verschijningsdatum2007-10-01
Afmetingen20,3 x 12,7 x 2,3 cm
Aantal pagina's251 pagina's
Kaarten inbegrepenNee
IllustratiesNee
AuteurE.C. Calderon
UitgeverMozaiek
Vertaald doorM. Rappard
Extra groot lettertypeNee
Gemiddelde leestijd6 h
NUR code302
Oorspronkelijke releasedatum2007-10-05
Subtitelof de strijd om MargaritaLaat hier je e-mail adres achter en de prijs die je voor het boek wil betalen. Wij laten je dan automatisch weten wanneer het boek voor jouw prijs beschikbaar is.  Bekijk alle opties  Afrekenen  Voeg toe aan lijst 

Ander aanbod

StaatVerkoperLevertijdPrijs
NieuwParticulierUiterlijk 18 augustus in huis  Bestel voor €10.95  Voeg toe aan lijst 
NieuwParticulierUiterlijk 19 augustus in huis  Bestel voor €11.95  Voeg toe aan lijst 
Als nieuwParticulier1 - 8 dagen  Bestel voor €7.99  Voeg toe aan lijst 
Als nieuwParticulier1 - 2 weken  Bestel voor €10.89  Voeg toe aan lijst 
GoedParticulier1 - 2 weken  Bestel voor €10.94  Voeg toe aan lijst 

Gerelateerde producten