Wat is dit voor site? Wij zoeken de goedkoopste boeken op internet. De Gemaskerde Eeuwvonden we het goedkoopst op Bol.com voor €16.89. We hebben gezocht in nieuwe en tweedehands boeken. Rechtsonderaan de pagina kan je het boek direct bestellen via Bol .com.

De Gemaskerde Eeuw

Nederlands | Druk: 1 | Onbekende bindwijze | 9789021474663 | 268 pagina's

Marita Mathijsen - 9789021474663

 

Nederlands | Druk: 1 | Onbekende bindwijze | 9789021474663 | 268 pagina's

Jacob van Lennep had tenminste drie buitenechtelijke kinderen, maar zijn vrouw wist van niets. Willem Bilderdijk bedonderde zijn schuldeisers, maar predikte anderen de moraal. Johannes Kneppelhout huwde zijn nichtje om zijn homoseksuele neigingen te onderdrukken. Het masker van de geheimhouding verstikte het leven van de mensen in de negentiende eeuw. Tegelijkertijd ging er achter dat masker een grote betrokkenheid schuil bij het welzijn van de maatschappij. Marita Mathijsen kent als geen ander de mentaliteit van onze voorouders, die een zwaar stempel heeft gedrukt op de Hollandse natie tot op de dag van vandaag. Wie haar boek leest verliest gaandeweg het ingeburgerde vooroordeel dat de negentiende eeuw saai en preuts zou zijn geweest. Verlicht streven naar emancipatie en humanisering ging gepaard met duistere praktijken, bloei van ondeugden, excessen en machtswellust. Het boek is ingedeeld in drie delen, die corresponderen met het menselijke lichaam: het onderlijf (seksualiteit), het middengedeelte (de realiteit) en het hoofd (de idealen). Elk hoofdstuk opent met een literair fragment waaruit de mentaliteit van de eeuw puntig naar voren komt. Het eerste deel is gewijd aan de onderkant van het bestaan. Mathijsen demonstreert aan de hand van vele treffende voorbeelden, uit het leven en de literatuur gegrepen, de seksuele moraal. De omgang met ziekte en dood, het verschijnsel van de zelfmoord, het stelsel van misdaad en straf en het alcoholisme zijn de onderwerpen van het tweede deel. In het laatste deel komen de idealen aan de orde: het gezin, de filantropie en het geloof. Deze drie beheersten het denken en doen van de negentiende-eeuwer, die een rotsvast geloof had in de maakbaarheid van de maatschappij. Het gezin is daarbij het model voor de ideale samenleving. "Een boek dat tot in detail de voorliefde weerspiegelt van de auteur voor de negentiende eeuw, waarin onze hedendaagse maatschappij in de steigers wordt gezet." de Volkskrant.

 

 Levertijd:   1 - 8 dagen

Tweedehands: €16.89
(Inclusief €1,99 servicekosten)

De Gemaskerde Eeuw Nederlands | Druk: 1 | Onbekende bindwijze | 9789021474663 | 268 pagina's
TaalNederlands
BindwijzeOnbekende bindwijze
Druk1
Verschijningsdatumdecember 2004
Afmetingen24 x 16 x 2,2 cm
Aantal pagina's268 pagina's
Kaarten inbegrepenNee
IllustratiesMet illustraties
AuteurMarita Mathijsen
UitgeverQuerido
Extra groot lettertypeNee
Gewicht630 g
Verpakking breedte240 mm
Verpakking hoogte160 mm
Verpakking lengte240 mmLaat hier je e-mail adres achter en de prijs die je voor het boek wil betalen. Wij laten je dan automatisch weten wanneer het boek voor jouw prijs beschikbaar is.  Bekijk alle opties  Afrekenen  Voeg toe aan lijst 

Ander aanbod

StaatVerkoperLevertijdPrijs
GoedParticulier1 - 8 dagen  Bestel voor €16.89  Voeg toe aan lijst 
Als nieuwParticulier1 - 8 dagen  Bestel voor €17.94  Voeg toe aan lijst 
Als nieuwParticulier1 - 8 dagen  Bestel voor €19.44  Voeg toe aan lijst 
Als nieuwParticulierOp voorraad. Voor 15:00 uur besteld, morgen in huis  Bestel voor €33.19  Voeg toe aan lijst 
Als nieuwParticulier1 - 8 dagen  Bestel voor €21.89  Voeg toe aan lijst 
Als nieuwParticulier1 - 8 dagen  Bestel voor €29.49  Voeg toe aan lijst 
RedelijkParticulier1 - 2 weken  Bestel voor €18.99  Voeg toe aan lijst 

Gerelateerde producten