Wat is dit voor site? Wij zoeken de goedkoopste boeken op internet. De chef en de wijnvonden we het goedkoopst op Bol.com voor €14.94. We hebben gezocht in nieuwe en tweedehands boeken. Rechtsonderaan de pagina kan je het boek direct bestellen via Bol .com.
Nederlands | Druk: 1 | Hardcover | 9789020995411 | 246 pagina's
Peter Klosse - 9789020995411
Nederlands | Druk: 1 | Hardcover | 9789020995411 | 246 pagina's
Wat zit er onder de kurk bij de chef-koks?
Chardonnay - Riesling - Pinot Noir - Cabernet Sauvignon In dit boek staan vier van de belangrijkste druivenrassen centraal. Per ras worden minimaal twaalf wijnen uitgebreid besproken. Ze komen uit heel de wereld. De gebieden en specifieke smaakeigenschappen worden besproken. Een druif is niet zomaar een druif. Het gebied waar de druiven gegroeid hebben, de opvattingen van de wijnmaker en de samenstelling van de wijn zorgen voor grote verschillen in smaak. Wat proberen de wijnmakers te bereiken? En wat vinden de chefs en sommeliers ervan? We gingen langs zesentwintig restaurants in Nederland en Vlaanderen. Bekend en onbekend, luxe en minder luxe en van drie sterren tot geen. Gastronomie gaat namelijk niet over geld. We hebben elk restaurant uitgedaagd met twee wijnen die ze vaak niet kenden. Ze hebben bij elke wijn een gerecht gekookt. We proeven en bespreken de combinaties en geven een indruk van de bereiding. Gastronomie gaat over smaak en passie; over het afstemmen van smaken en het zoeken naar de beste combinatie. Het gevolg is dat er ook steeds andere gerechten gekookt worden - ook al is het druivenras en wijntype gelijk. Want ook een gerecht is niet zomaar een gerecht. Dit bijzonder en inspirerend gastronomisch boek kent veel invalshoeken en bevat nieuwe informatie. Bovendien zijn de gastronomische ervaringen 'gelardeerd' met interessante productinformatie. Peter Klosse en Jan Bartelsman maakten eerder samen het succesvolle boek 'Chef en Sommelier'. Peter Klosse staat bekend als de 'smaakprofessor'. Hij heeft zijn eigen Hotel Gastronomique De Echoput bij Apeldoorn en is ook gangmaker van de Academie voor Gastronomie, het gastronomisch opleidingsinstituut van Nederland. Jan Bartelsman is een van de meest gerenommeerde culinaire fotografen van Nederland. Hij heeft gerechten van veel van de topchefs gefotografeerd en een bijdrage geleverd aan talloze culinaire boeken en gidsen. 52 wijn-spijscombinaties uitgewerkt en toegelicht
Levertijd: 1 - 8 dagen
Tweedehands: €
(Inclusief €1,99 servicekosten)
De chef en de wijn Nederlands | Druk: 1 | Hardcover | 9789020995411 | 246 pagina's | |
---|---|
Taal | Nederlands |
Bindwijze | Hardcover |
Druk | 1 |
Verschijningsdatum | december 2010 |
Afmetingen | 34 x 26 x 3 cm |
Aantal pagina's | 246 pagina's |
Kaarten inbegrepen | Nee |
Illustraties | Met illustraties |
Auteur | Peter Klosse |
Illustrator | Jan Bartelsman |
Uitgever | Lannoo |
Extra groot lettertype | Nee |
Gewicht | 2234 g |
Verpakking breedte | 264 mm |
Verpakking hoogte | 26 mm |
Verpakking lengte | 338 mm |
Bekijk alle opties Afrekenen Voeg toe aan lijst
Staat | Verkoper | Levertijd | Prijs |
---|---|---|---|
5 Nieuw | Particulier | Uiterlijk 28 januari in huis | 00j Bestel voor €26.50 Voeg toe aan lijst |
5 Nieuw | Particulier | 1 - 2 weken | 00k Bestel voor €152.50 Voeg toe aan lijst |
4 Als nieuw | Particulier | Uiterlijk 1 februari in huis | 00c Bestel voor €16.99 Voeg toe aan lijst |
4 Als nieuw | Particulier | 1 - 8 dagen | 00a Bestel voor €14.94 Voeg toe aan lijst |
4 Als nieuw | Particulier | 1 - 8 dagen | 00d Bestel voor €16.99 Voeg toe aan lijst |
3 Goed | Particulier | 1 - 8 dagen | 00e Bestel voor €17.74 Voeg toe aan lijst |
4 Als nieuw | Particulier | 1 - 8 dagen | 00f Bestel voor €21.94 Voeg toe aan lijst |
4 Als nieuw | Particulier | 1 - 8 dagen | 00g Bestel voor €21.99 Voeg toe aan lijst |
3 Goed | Particulier | 1 - 8 dagen | 00h Bestel voor €23.94 Voeg toe aan lijst |
4 Als nieuw | Particulier | 1 - 8 dagen | 00i Bestel voor €25.99 Voeg toe aan lijst |
2 Redelijk | Particulier | 1 - 8 dagen | 00b Bestel voor €14.99 Voeg toe aan lijst |