Wat is dit voor site? Wij zoeken de goedkoopste boeken op internet. Hoofdzaken verzekeringsrechtvonden we het goedkoopst op Bol.com voor €0. We hebben gezocht in nieuwe en tweedehands boeken. Rechtsonderaan de pagina kan je het boek direct bestellen via Bol .com.

Hoofdzaken verzekeringsrecht

Nederlands | Paperback | 9789013138054 | 04 juli 2017

P.L. Wery, M.M. Mendel - 9789013138054

 

Nederlands | Paperback | 9789013138054 | 04 juli 2017

Door het grote didactische talent van Wery heeft dit boek zich van het begin af aan gekenmerkt door helderheid en systematiek. Dit maakt het ook bij de Nederlandse rechter gewild. Wat maakt het boek zo bijzonder? Het bewijst dat diepgaande kennis van het weerbarstige verzekeringsrecht kan samengaan met een tot eenvoud teruggebrachte presentatie van de hoofdzaken, die de lezer tot werkelijk begrip voert. Hij wordt verondersteld enige kennis te hebben van goederen- en verbintenissenrecht. De bewerker prof. mr. Mendel, heeft als wetenschapsman, bedrijfsjurist, rechter, arbiter en schrijver van noten onder met name verzekeringsrechtelijke arresten van de Hoge Raad, grote praktische en theoretische kennis verworven op het gebied van het voor de praktijk zo belangrijke verzekeringsrecht. Aangepaste tekst op verzoek van Lotte: De oorspronkelijke auteur Wery, heeft bewezen dat het weerbarstige verzekeringsrecht door diepgaande kennis teruggebracht kan worden tot een in eenvoud teruggebrachte presentatie van de hoofdzaken die de lezer tot werkelijk begrip voert. De lezer wordt wel verondersteld enige kennis te hebben van goederen- en verbintenissenrecht. Na meer dan tien jaar ervaring met de nieuwe regeling van het verzekeringsrecht in het Burgerlijk Wetboek is de conclusie dat deze over het geheel genomen de rechtspraktijk een evenwichtig en doorgetimmerd referentiekader heeft verschaft. Natuurlijk was het nodig dat de (hoogste) rechter zijn oordeel bleef geven over in de praktijk gerezen problemen. In deze nieuwe druk wordt in dit verband bijvoorbeeld kort ingegaan op de begrenzing van de gevolgen die de Hoge Raad verbindt aan het niet meewerken door een verzekerde aan het vaststellen en regelen van een voorgevallen schade. Een ander voorbeeld is een nieuw oordeel van de Hoge Raad over de uitleg van de begunstiging bij levensverzekering en de spectaculaire consequenties die uit deze zienswijze mogelijk voortvloeien. De bewerker prof. mr. M.M. Mendel, heeft als wetenschapsman, bedrijfsjurist, rechter, arbiter en schrijver van noten onder met name verzekeringsrechtelijke arresten van de Hoge Raad, grote praktische en theoretische kennis verworven op het gebied van het voor de praktijk zo belangrijke verzekeringsrecht.

 

 Levertijd:  

-

Hoofdzaken verzekeringsrecht Nederlands | Paperback | 9789013138054 | 04 juli 2017
Taalnl
BindwijzePaperback
Oorspronkelijke releasedatum04 juli 2017
IllustratiesNee
HoofdauteurP.L. Wery
Tweede AuteurM.M. Mendel
HoofdredacteurM.M. Mendel
Tweede RedacteurM.M. Mendel
HoofduitgeverijWolters Kluwer
Editie11
Gewicht218 g
Product breedte158 mm
Product hoogte9 mm
Product lengte240 mm
StudieboekJa
Verpakking breedte158 mm
Verpakking hoogte9 mm
Verpakking lengte240 mmLaat hier je e-mail adres achter en de prijs die je voor het boek wil betalen. Wij laten je dan automatisch weten wanneer het boek voor jouw prijs beschikbaar is.  Bekijk alle opties  Afrekenen  Voeg toe aan lijst