Wat is dit voor site? Wij zoeken de goedkoopste boeken op internet. Belastingwijzers 48 - Bedrijfsopvolgingvonden we het goedkoopst op Bol.com voor €74.40. We hebben gezocht in nieuwe en tweedehands boeken. Rechtsonderaan de pagina kan je het boek direct bestellen via Bol .com.

Belastingwijzers 48 - Bedrijfsopvolging

Nederlands | Druk: 2 | Paperback | 9789013121896

Theo Hoogwout - 9789013121896

 

Nederlands | Druk: 2 | Paperback | 9789013121896

Bedrijfsoverdracht is een normaal verschijnsel in de levenscyclus van een bedrijf en ook in die van de ondernemer. Bij bedrijfsopvolging moet een veelheid aan vragen van civielrechtelijke, fiscale en financiƫle aard worden beantwoord. Dit boek heeft tot doel om in kaart te brengen wat er bij de bedrijfsopvolging in het familiebedrijf zoal komt kijken. Zowel de onderneming, die door een natuurlijke persoon (eenmanszaak, maatschap, vennootschap onder firma) wordt gedreven als de onderneming die door een rechtspersoon (besloten vennootschap) wordt gedreven, komt aan bod. Bij deze laatste variant heeft de ondernemer de positie van directeur-grootaandeelhouder. Wel krijgt hij bij bedrijfsopvolging met andere problemen te maken, aangezien de civiel- en fiscaalrechtelijke gevolgen verschillen. Een bedrijfsopvolging kan op verschillende manieren plaatsvinden, waarbij rekening moet worden gehouden met het feit dat de ondernemer of directeur-grootaandeelhouder voor de uiteindelijke overdracht kan overlijden. Ook het noodscenario komt aan bod waarbij niets is geregeld in de situatie dat de ondernemer overlijdt. Tenslotte is de overdracht aan de erfgenamen ook een manier van bedrijfsoverdracht. Een ingrijpende gebeurtenis in het leven van de ondernemer is de staking van zijn onderneming. In de praktijk wordt tevens gebruikgemaakt van varianten die een meer geleidelijke overdracht van een onderneming bewerkstelligen. Hierbij kan gedacht worden aan het aangaan van samenwerkingsverbanden, bijvoorbeeld het aangaan van een vennootschap onder firma door de ouder met het kind. De fiscale afrekening over de in de onderneming aanwezige meerwaarde blijft dan veelal achterwege doordat de overdrager de stille reserves en goodwill voorbehoudt of een vermogensbestanddeel dat een fiscale meerwaarde bevat tot zijn buitenvennootschappelijke ondernemingsvermogen rekent. Het uitgangspunt van dit boek is de bedrijfsoverdracht in perspectief te brengen voor de adviseur. Daarbij komen voornamelijk de civiel- en fiscaalrechtelijk aspecten van de diverse bedrijfsoverdrachtsstructuren aan de orde, maar uiteraard komen ook de financieringsaspecten hierbij aan bod. Dit boek is niet alleen voor de adviseur, maar ook voor de ondernemer die betrokken raakt bij een bedrijfsoverdracht behulpzaam bij de te nemen stappen in het overnameproces en hierbij tevens een handig naslagwerk.

 

 Levertijd:   Uiterlijk 2 februari in huis

74.40

Belastingwijzers 48 - Bedrijfsopvolging Nederlands | Druk: 2 | Paperback | 9789013121896
TaalNederlands
BindwijzePaperback
Druk2
Verschijningsdatummaart 2014
AfmetingenAfmeting: 21 x 14,8 x 1,7 cm
IllustratiesNee
Auteur(s)Theo Hoogwout
UitgeverWolters Kluwer Nederland B.V.
Gewicht383 g
StudieboekNee
Verpakking breedte148 mm
Verpakking hoogte17 mm
Verpakking lengte210 mmLaat hier je e-mail adres achter en de prijs die je voor het boek wil betalen. Wij laten je dan automatisch weten wanneer het boek voor jouw prijs beschikbaar is.  Bekijk alle opties  Afrekenen  Voeg toe aan lijst