Wat is dit voor site? Wij zoeken de goedkoopste boeken op internet. Bouwen en ontwikkelen met de Wabo 2013vonden we het goedkoopst op Bol.com voor €0. We hebben gezocht in nieuwe en tweedehands boeken. Rechtsonderaan de pagina kan je het boek direct bestellen via Bol .com.

Bouwen en ontwikkelen met de Wabo 2013

Nederlands | Druk: 2 | Paperback | 9789013101171

A.G.A. Nijmeijer, T.E.P.A. Lam - 9789013101171

 

Nederlands | Druk: 2 | Paperback | 9789013101171

Met ingang van 1 oktober 2010 zijn de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht (Wabo), het Besluit omgevingsrecht (Bor) en de ministeriƫle Regeling omgevingsrecht (Ror) in werking getreden. Belangrijke wijzigingen voor het omgevingsrecht waren het gevolg: De introductie van de omgevingsvergunning, de verklaring van geen bedenkingen en de nieuwe voorbereidingsprocedures. Begrippen als `onlosmakelijke samenhang en `bijbehorende bouwwerken deden hun intrede. In de afgelopen jaren heeft de (rechts)praktijk ervaring opgedaan met de veranderingen die de Wabo heeft gebracht: Zo is veel jurisprudentie verschenen over de toepassing van de Wabo in de praktijk (vergunningvrij bouwen, vergunningplichtige activiteiten, procedures, toezicht, handhaving en rechtsbescherming). De Wabo en het bijbehorende overgangsrecht zijn op onderdelen belangrijk gewijzigd. Zo is artikel 2.7 Wabo aangepast op het punt van de onlosmakelijke samenhang. En is het overgangsrecht uitgebreid door aanpassing van de Invoeringswet Wabo (vooral de artikelen 1.5a en 1.5b). Buiten het omgevingsrecht vinden ook wetswijzigingen plaats met grote gevolgen voor het werken met de Wabo. Zo heeft de Wet aanpassing bestuursprocesrecht met ingang van 1 januari 2013 veel gewijzigd op het punt van rechtsbescherming (hoofdstuk 8 Awb: beroep bij de bestuursrechter). Deze tweede, geheel geactualiseerde, druk beschrijft de hierboven genoemde ontwikkelingen binnen de systematiek van de Wabo, het Bor en de Ror. Het boek is uitgebreid met een hoofdstuk over de toepassing van het overgangsrecht. Relevante jurisprudentie is integraal verwerkt. Net als in de eerste druk, ligt het accent op bouwen en gebiedsontwikkeling: voorbeelden uit de praktijk verduidelijken de regelgeving. Ten slotte wordt ook vooruit gekeken naar komende ontwikkelingen, zoals het permanent maken van de Crisis- en herstelwet en de in voorbereiding zijnde Wet Natuurbescherming en Omgevingswet. De auteurs zijn werkzaam bij de vaksectie Bestuursrecht van de Radboud Universiteit Nijmegen. Ter gelegenheid van de verschijning van het boek organiseren de Radboud Universiteit en Hekkelman Advocaten & Notarissen op dinsdagmiddag 4 juni 2013 in Doorn een studiemiddag over de Omgevingswet en de Wabo.

 

 Levertijd:  

-

Bouwen en ontwikkelen met de Wabo 2013 Nederlands | Druk: 2 | Paperback | 9789013101171
TaalNederlands
BindwijzePaperback
Druk2
Verschijningsdatum2013-05-08
IllustratiesNee
AuteurA.G.A. Nijmeijer | T.E.P.A. Lam
Co-auteurT.E.P.A. Lam
UitgeverWolters Kluwer Nederland B.V.
Gewicht353 g
Oorspronkelijke releasedatum2012-08-15
Verpakking breedte158 mm
Verpakking hoogte12 mm
Verpakking lengte242 mmLaat hier je e-mail adres achter en de prijs die je voor het boek wil betalen. Wij laten je dan automatisch weten wanneer het boek voor jouw prijs beschikbaar is.  Bekijk alle opties  Afrekenen  Voeg toe aan lijst 

Gerelateerde producten