Wat is dit voor site? Wij zoeken de goedkoopste boeken op internet. Een theologie van de liefdevonden we het goedkoopst op Bol.com voor €12.54. We hebben gezocht in nieuwe en tweedehands boeken. Rechtsonderaan de pagina kan je het boek direct bestellen via Bol .com.

Een theologie van de liefde

Nederlands | Paperback | 9781563447457 | 370 pagina's

Mildred Bangs Wynkoop - 9781563447457

 

Nederlands | Paperback | 9781563447457 | 370 pagina's

Mildred Wynkoop schrijft in haar voorwoord Dit boek gaat over liefde." Met deze woorden geeft ze gelijk weer dat ze volledig beseft wat een diepte en reikwijdte dit met zich mee brengt. Ze schetst het huidige cynisme ten aanzien van de liefde. Liefde is een hol begrip' geworden, waar alle belofte en hoop op vervulling uit weg is gezogen...het is verraden." Maar deze eerlijkheid zet haar aan tot het zoeken naar diepere antwoorden dan we normaliter gewend zijn. Want Wynkoops antwoord op de uitholling van de liefde omvat een duidelijke uiteenzetting dat waarachtige liefde het kloppend hart en centrum van het christelijk geloof is. Juist door het centraal stellen van de liefde verdiept ze het besef van de Credibility gap'. De kloof die ontstaan is door het verschil tussen wat de kerk preekt en wat ze leeft. Wynkoop redt het spreken over de liefde voor God en mensen door deze bijzondere benadering. Wie haar boek leest, merkt dat de liefde dimensies heeft van lengte, breedte, hoogte en diepte. Liefde krijgt door haar gedachten weer inhoud, richting en kracht. D ze liefde is de liefde van Christus, en kan ook de bron zijn waar de kerk en ieder mens opnieuw uit kan putten. Wat dit boek opmerkelijk maakt is dat Wynkoop laat zien hoe de 18e eeuwse opwekkingsprediker John Wesley een goudmijn is voor het rehabiliteren van het spreken over de liefde van God. Met po tische kracht laat ze de geschriften van Wesley op zo'n wijze spreken dat we onze eigen tijd op een andere manier gaan bekijken. Ze laat op erudiete, maar warme wijze zien wat het de moeite waard maakt om Wesleyaans te denken en handelen. Zo bewerkt ze een theologisch eerherstel der liefde, en ontsluit een bron waar we als kerk en als christen telkens naar terug kunnen keren. Wie Wynkoop leest merkt dat de woorden van Paulus diep in het hart en denken gaan resoneren: Zo blijven dan geloof, hoop en liefde, (...) maar de meeste van deze is de liefde." (1 Cor. 13:13)

 

 Levertijd:   2 - 3 weken

12.54
(Exclusief €1,99 verzendkosten)

Een theologie van de liefde Nederlands | Paperback | 9781563447457 | 370 pagina's
TaalNederlands
BindwijzePaperback
Verschijningsdatummaart 2012
Aantal pagina's370 pagina's
IllustratiesNee
AuteurMildred Bangs Wynkoop
UitgeverPrairie Star Publications
Extra groot lettertypeNee
Subtitelde dynamiek van het wesleyanismeLaat hier je e-mail adres achter en de prijs die je voor het boek wil betalen. Wij laten je dan automatisch weten wanneer het boek voor jouw prijs beschikbaar is.  Bekijk alle opties  Afrekenen  Voeg toe aan lijst 

Gerelateerde producten